October 19, 2017 / By Cristian Mateescu

Asigura-i o nutritie sanatoasa pentru a se mentine in forma si nu uita ca pisicile nu sunt animale ierbivore. In general, aceste animale au nevoie de anumite alimente pentru a se mentine in forma, iar majoritatea alimentelor pe care oamenii le consuma nu sunt neaparat sanatoase pentru pisici.

Anumite alimente precum ceapa, pot fi otravitoare pentru ele. Dieta unei pisici depinde de varsta, stil de viata si starea sanatatii. Castronul de mancare nu trebuie plasat in preajma litierei.

Foarte importanta este monitorizarea greutatii, mai ales dupa sterilizare. Daca observi modificari in sensul cresterii sau scaderii greutatii, consulta medicul veterinar in vederea schimbarii dietei sau a ratiei. De asemenea, daca observi un dezechilibru in apa consumata, consulta un medic veterinar deoarece pisica ta poate fi bolnava.

Trebuie sa ii asiguri apa proaspata la discretie. Tine cont ca pisicile, prin natura lor, prefera apele curgatoare (de aceea le place sa bea apa de la chiuveta), motiv pentru care este de preferat ca apa sa provina de la o fantana speciala, destinata in acest scop. Astfel ii poti asigura un aport suficient, ceea ce ajuta la preveneriea afectiunilor aparatului urinar.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published.